Personal Fitness Nederland

Personal Fitness Nederland

Recruitment
Financiering & Crowdfunding
Juridisch
Franchisecontract check

Het project

Rekruteren van franchisenemers in heel Nederland

Doelstelling

Een landelijke dekking realiseren voor Personal Fitness Nederland 

Franchisenemer Profiel

De ondernemers van Personal Fitness Nederland zijn energiek, enthousiast en zitten vol passie

Uitdagingen

  • Relatief onbekend concept in de beginfase van werving & selectie
  • Banken zijn terughoudend met het financieren van ondernemingen
  • Flinke stijging in de concurrentie om een geschikt pand te vinden

Over Personal Fitness Nederland

Jos Vermeer startte samen met zijn vrouw gewichtsconsulente Petra Vermeer en collega Giel Verberne het concept van Personal Fitness waarbij voeding, beweging en mental coaching de pijlers zijn. De laagdrempelige methode in een kleine, eenvoudige ruimte in Tilburg sloeg aan. Ze kregen veel vragen van geïnteresseerden die ook zo’n fitness studio wilden runnen. In 2015 besloten ze dan ook om van hun bedrijf een franchiseorganisatie te maken.

Personal Fitness Nederland is een dynamisch en energiek bedrijf dat passie heeft voor sporten, bewegen en gezondheid. Iedereen die graag gezonder wil gaan leven, een aantal kilo wil afvallen of een bepaalde gedragsverandering wil realiseren, is bij Personal Fitness Nederland aan het juiste adres. Wat iemand zijn doelstelling ook is, het team van Personal Fitness Nederland doet er alles aan om samen met de klant deze doelen te bereiken en behouden.

Binnen de studio’s van Personal Fitness Nederland wordt gewerkt met het unieke Fit for Life programma. Hier is een gezonde levensstijl meer dan alleen sporten. Met het Fit for Life programma stelden Jos, Petra en Giel een totaalpakket samen waarin zowel bewegen, gezonde voeding en coaching een centrale rol spelen. Franchisenemers kunnen gebruik maken van dit, al jaren succesvol, bewezen concept.

Onze aanpak

Medio 2015 zijn onze franchiseconsultants de voorbereidingen gestart voor de werving van ondernemers voor Personal Fitness Nederland. Leads zijn gedurende de samenwerking zowel door Personal Fitness Nederland (on- en offline) gegenereerd in combinatie met het inzetten van het netwerk van Koelewijn & Partners en FranchisePlus. In het FranchisePlus magazine en via de website is middels interviews, artikelen en advertenties interesse gewekt bij kandidaat-ondernemers.

De recruiters van Koelewijn & Partners hebben samen met Personal Fitness Nederland bijeenkomsten voor potentiële franchisenemers georganiseerd. Personal Fitness Nederland heeft ook jaarlijks deelgenomen en ook de deelname aan ‘Franchisebeurs Onderneem ‘t!’. Dit podium bleek een geode manier om potentiële ondernemers te enthousiasmeren.

Personal Fitness Nederland aan het woord

“Koelewijn & Partners heeft een cruciale bijdrage geleverd aan de groei van Personal Fitness Nederland als professionele franchiseorganisatie”

- Jos Vermeer (Directeur Personal Fitness Nederland)
 

Het resultaat

Deze aanpak heeft geleid tot een zeer grote aanwas van ‘leads’.  De recruiters van Koelewijn & Partners hebben deze kandidaten telefonisch en per e-mail opgevolgd en selectiegesprekken/interviews mee gevoerd. Geschikte kandidaten met onvoldoende financiële middelen zijn door Koelewijn & Partners succesvol begeleidt bij een financieringsaanvraag via crowdfunding. Door de effectieve marketing en brede ondersteuning van Personal Fitness Nederland, zijn de ondernemers zeer succesvol! Een groot aantal heeft zelfs al een tweede of derde studio geopend.

Gedurende de duur van onze samenwerking hebben zijn ruim 4000 leads behandeld en zijn er bijna 55 Personal Fitness Nederland studio’s geopend