Master-franchise licentie verwerven

Master-franchise licentie verwerven

Als master-franchisenemer neemt u voor een internationaal succesvol concept in Nederland de rol van franchisegever op u

Veel buitenlandse concepten breiden internationaal uit via Master-franchising. Master-franchisenemer worden betekend dat u de rechten voor het exploiteren van het concept in een regio (bijvoorbeeld Nederland) verwerft, en daar zelf ook weer franchisenemers mag aansluiten.

Feitelijk is de master-franchisenemer een extra ‘managementlaag’ tussen de franchisegever en franchisenemer in. Als master-franchisenemer krijgt u hiervoor dan ook een groot deel van de franchisefees die de franchisenemers betalen.

Master-franchising bestaat in iedere branche

In iedere branche zijn formules die via master-franchising in Nederland actief zijn. In de horeca-sector bijvoorbeeld Domino’s Pizza en TGI Fridays. In de dienstverlening bijvoorbeeld Anytime Fitness en iBinder. Zie bijvoorbeeld ook de huidige formules die concreet naar een master-franchisenemer op zoek zijn op franchiseplus.nl

Eisen aan master-franchisenemers

Aan master-franchisenemers worden in de regel hogere eisen gesteld, zowel qua kennis en ervaring als qua investeringen, dan aan een reguliere franchisenemer. Dit omdat de master-franchisenemer het succes van een concept in heel Nederland bepaald en omdat de contractduur in de regel langer is dan een reguliere franchiseovereenkomst.

Voordelen van master-franchising

Master-franchising heeft een aantal voordelen die het zeer de moeite waard maken:

  • Als master-franchisenemer hebt u meer mogelijkheden heeft een aanzienlijke, succesvolle organisatie op te bouwen. Uw succes is immers niet afhankelijk van een enkele locatie, maar u realiseert juist risicospreiding met inkomsten uit vestigingen in heel Nederland. Het concept heeft zich in het buitenland al bewezen. Alle kinderziektes zijn er al uit omdat de organisatie al langer bestaat.
  • Niet zelden is het zelfs een merknaam die in Nederland al enige bekendheid geniet.
  • Veel van de doorontwikkeling van het concept gebeurd door de franchisegever. Je overhead kosten zijn dus lager voor de master-franchisenemers.
  • De franchisegever zal u tevens op veel onderdelen van de bedrijfsvoering kunnen ondersteunen waardoor u er niet alleen voor staat.

Hoe wij u kunnen helpen

Deze voordelen betekenen dat het verwerven van een master-franchise licentie als master-franchisenemer zeer aantrekkelijk kunnen zijn. Wij bemiddelen  tussen buitenlandse formules die naar Nederland willen komen en Nederlandse ondernemers die een master-licentie willen verwerven. Als u een beeld heeft van waar u naar op zoek bent kunnen we via ons internationale netwerk tevens eenvoudig concreet een passende formule voor u zoeken.