T.G.I. Fridays

T.G.I. Fridays

Master-franchising
Recruitment
Internationaal
Marketing

Het project

Recruitment master franchisenemer voor Nederland.

Doelstelling

Een partner vinden om in de komende 5 jaar 5 restaurants te openen. Ieder restaurant is ca. 700 m2 op AAA locaties. De initiële investering per restaurant is ca. € 1,5 miljoen.

T.G.I. Fridays 

T.G.I. Fridays is een casual dining franchise concept. Het combineert een bar met een grill en biedt de authentieke Amerikaanse keuken en dranken met persoonlijke bediening. Belangrijk doel van T.G.I. Fridays is om mensen bij elkaar te brengen in een gezellige informele setting. Burgers, steaks en ribs vormen de kern van het concept, evenals de cocktails. Vrijdag vormde het basisbeginsel waar de merkbelofte en de slogan ‘Here it’s always Friday’ vandaan komt.T.G.I. Fridays heft meer dan 900 restaurants in meer dan 60 landen. Er werken bijna 74.000 mensen over de gehele wereld.

Uitdagingen

  • De totale omzet in de horeca branche neemt snel af.
  • Banken zijn terughoudend met het financieren van horeca.
  • 20 jaar eerder startte TGI Fridays al in Nederland, maar toen stope de operatie na 3 jaar.

Onze aanpak

T.G.I. Fridays had reeds een gedegen voorbereiding gedaan (inclusief uitgebreid marktonderzoek, gedetailleerde ondernemingsplannen, overeenkomsten en financiële cijfers). Wij zijn begonnen met het maken van een lijst met potentiële partners die we vervolgens benaderd en uitgenodigd hebben voor gesprekken. Gedurende het project zijn we continue blijven bouwen aan de lijst met contacten en potentiële partners. Om leads te genereren hebben we maandelijks geadverteerd (zowel online als offline) en hebben we aan het merk van T.G.I. Fridays gebouwd door middel van interviews in het Franchise+ magazine. 

TGI Fridays aan het woord

“Koelewijn & Partners heeft laten zien dat ze echte franchise professionals zijn door de doelstelling voor ogen te houden en zich te realiseren dat dit geen korte gemakkelijke opdracht zou zijn. Ze zijn positief en effectief gebleven, ook op momenten dat de voortgang lastig bleek.”

- Jean Baudrand (Vice President of International Franchise Development)

Het resultaat

Het rechtstreeks benaderen van potentiële partners en het netwerken met branche-experts heeft uiteindelijk geleid tot de succesvolle overeenkomst met Beijk Catering. In totaal zijn er 350 kandidaten verwerkt en is er honderden uren geïnvesteerd in werving, selectie en dossieropbouw. Deze investering zal zich voor T.G.I. Fridays echter terugverdienen door de succesvolle samenwerking met Beijk Catering als master franchisenemer.

abc