Medior/senior franchise consultant

Franchise consultant

Ben jij de consultant, die op zoek is naar een vervolgstap of juist verbreding in jouw carrière? Wil jij impact maken en meteen bijdragen aan het versterken van de propositie van Koelewijn & Partners? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wist je dat Koelewijn & Partners Nederlands grootste franchise consultancy & support bureau is met al 35 jaar ervaring in het ondersteunen van franchisegevers en franchisenemers? 

Koelewijn & Partners is een groeiende organisatie, met een stevige visie en propositie, en heeft ambitieuze toekomstplannen.

De franchisemarkt groeit en bloeit. En binnen die markt is Koelewijn & Partners actief, wij begeleiden jaarlijks circa 50 organisaties; zowel in de detailhandel en food service als in de zakelijke dienstverlening en de zorgsector. Koelewijn & Partners is marktleider in het ontwikkelen, uitbouwen en verbeteren van franchiseorganisaties. 

Het team van “Consultants” ondersteunt dagelijks een verscheidenheid aan franchiseformules met de ontwikkeling en verbetering van de franchiseorganisaties. Succes is onze drive; wij doen er alles aan om opdrachtgevers succesvol te laten ondernemen. Daar wil jij toch ook onderdeel van uitmaken? 

Voor onze consultancy activiteiten zijn we op zoek naar een franchise consultant! 

Wat is het grootste voordeel van franchise boven individueel ondernemerschap? 

Franchise is een fantastisch groeimodel voor bedrijven. Als franchisegever kan je in de regel harder groeien dan wanneer je alles in eigen beheer aanpakt. Onze ervaring is echter dat veel franchiseformules niet alle mogelijkheden voor groei optimaal benutten. Vaak zijn er ook hick-ups in de ontwikkelingsfases te overwinnen. Lijkt het jou een uitdaging om voor middelgrote en grote franchiseorganisaties hierover mee te denken en praktisch mee te ontwikkelen?  

Wat staat je te wachten? 

Er zijn maar weinig organisaties waar de werkomgeving zo ondernemend, divers en dynamisch is. 

Je werkt samen met ondernemers van grote en middelgrote merken zoals; ANWB Rijopleiding, Makelaarsland, De Beren, Gelderblom franchise, Only for men, Simon Lévelt, Fidesta Franchise, NZA New Zealand Auckland en voor vele startende vaak nog minder bekende franchiseformules. De franchiseformules bevinden zich voornamelijk in de volgende sectoren; Zakelijke dienstverlening, Horeca, Fast food service, Food Retail, Retail en de Zorgsector.

Als consultant werk je samen met de andere consultants aan projecten voor kleine, middelgrote en grote organisaties. Er is alle ruimte om jezelf door te ontwikkelen en niet te vergeten; jouw rol binnen onze ambitieuze organisatie is belangrijk. 

Je helpt (toekomstige) en reeds bestaande franchise organisaties naar het volgende niveau te tillen. Je krijgt een unieke inkijk in veel verschillende organisaties en je denkt op vele onderwerpen op managementniveau met hen mee. Dit gaat van strategie tot zaken als marketing, inkoopprocessen, (IT) systemen, e-commerce, financiële modellen, financieringen, internationalisering en project management. 

Ben jij op zoek naar eigenaarschap in jouw functie en dat je daarbij kunt rekenen op de kennis en ervaring van gedreven collega’s? Zorg jij er met al jouw ervaring voor dat onze marktpositie verstevigd en zich verder uitbouwt? Nieuwsgierig? Neem contact op met ons.  

Functie-inhoud 

De franchise consultant is een noodzakelijke functie, zodat jij de beoogde en gewenste groei bij Koelewijn & Partners kan realiseren bij middelgrote en grote franchiseorganisatie. Hiervoor staan er een ruim scala aan ontwikkelde adviestools, waaronder een breed aanbod van Masterclasses, tot je beschikking. Samen met je collega’s onze klanten succesvoller maken, zodat je het resultaat van je werk in de winkelstraat terugziet! Vanuit jouw praktijkervaring en opgedane inzichten kan jij hier als consultant verdere uitbreiding en verdieping aan geven. 

Wat zijn de belangrijkste werkzaamheden? 

 • Na het doorlopen van een inwerkprogramma ga je zelf jouw klanten adviseren en ondersteunen op weg naar het versterken van de formule en/of samenwerking. De eerste periode veelal in samenwerking met meerdere consultancy collega’s; 
 • De nadruk in deze functie ligt op het samenwerken en communiceren met middelgrote en volwassen franchiseorganisaties; 
 • Franchise overleggen begeleiden of verzorgen, soms als onafhankelijke derde, soms als vertegenwoordiger namens franchisenemers en/of franchisegever; 
 • Meedenken, informeren en ondersteunen van klanten bij het maken van strategische, beleidsmatige, juridische en operationele keuzes die komen kijken bij de ontwikkeling en doorontwikkeling van franchiseorganisaties; 
 • Financiële modellen ontwikkelen, zodat er een vergoedingenstelstel kan worden vastgesteld; 
 • (Betrokken bij) opstellen juridische (franchise) documenten en door ontwikkelen in afstemming met onze eigen jurist, waar we intensief mee samenwerken bij Koelewijn & Partners;
 • Doorontwikkeling van onze eigen producten en diensten; 
 • Jij bent omzet- en resultaat verantwoordelijk, een eigen netwerk hebben en gebruiken bij middelgrote en grote franchiseorganisaties is een pré; 
 • Bijdragen aan de marketing van Koelewijn & Partners, denk hierbij aan het schrijven van artikelen, het creëren van content voor onze social media pagina’s, bijdrage leveren aan de marketingkalender etc.  

Hoe ziet een week van een consultant eruit? 

Als consultant ben je afwisselend actief voor meerdere franchiseformules in de week, die zich bevinden in verschillende sectoren. Hierdoor ziet elke week er weer anders uit, met een diversiteit aan klantafspraken en opdrachten waaraan gewerkt wordt. 

De opdrachten waaraan je werkt kunnen kortstondig zijn (enkele weken), maar kunnen ook  doorlopend of meerjarig zijn. Dit is afhankelijk van de aard en doelstelling van de opdracht. De meest voorkomende opdrachten waar je gedurende de week mee bezig bent, hebben een doorlooptijd van enkele maanden. 

Afhankelijk van de urgentie bij de klant kunnen, naar eigen inzicht en in afstemming met het team, dagelijks (andere) prioriteiten worden gesteld. Waarbij je zelfstandig doelstellingen en afspraken nakomt. 

Als consultant word je ondersteund door, in eigen beheer, marketingactiviteiten en is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het acquireren van nieuwe opdrachten. Dit maakt vast onderdeel uit van jouw werkweek. 

Functievereisten: 

Wie zoeken wij? 

Ben jij de consultant, die op zoek is naar een vervolgstap of juist verbreding in jouw carrière? Wil jij impact maken en meteen bijdragen aan het versterken van de propositie van Koelewijn & Partners? 

Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Jij bent; 

 • iemand met lef en passie voor het ondernemerschap;  
 • iemand die makkelijk communiceert van uitvoerend- tot directieniveau en specifiek in en met middelgrote en grote franchiseorganisaties; 
 • iemand die open-minded, onderzoekend en leergierig is; 
 • iemand die overzicht behoudt over verschillende projecten, openstaande acties en strategieën van de verschillende klanten; 
 • initiatiefrijk, klantgericht, resultaatgericht en praktisch ingesteld; 

Jij kunt; 

 • de prioriteiten binnen de consultancy werkzaamheden van Koelewijn & Partners bewaken; 
 • de planning, voortgang, kwaliteit en budgetten bewaken van projecten;  
 • zelfstandig acquisitie plegen, met een specifieke focus op middelgrote en grote franchiseorganisaties; 
 • snel zaken doorgronden, omdat je analytisch bent en dit weet te vertalen naar conclusies en acties; 
 • goed in teamverband werken om te zorgen dat doelstellingen worden behaald. 

Jij hebt; 

 • minimaal een afgeronde bachelor bedrijfskunde, bedrijfseconomie of vergelijkbaar; 
 • minimaal 4 tot 5 jaar werkervaring opgedaan;  
 • ervaring bij een middelgrote of grote franchiseorganisatie (is een pré); 
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels; 
 • humor en relativeringsvermogen om volledig te kunnen genieten van de informele en gezellige sfeer binnen onze organisatie. 

Arbeidsvoorwaarden: 

Uitblinkers worden beloond. Jij als consultant mag daarom rekenen op: 

 • Een uitstekende beloning, die uiteindelijk afhankelijk is van kennis en ervaring. De salarisindicatie ligt tussen de €3.250,- en €6.000,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. 
 • Een uitdagende baan (32-40 uur), met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. 
 • Je komt te werken in een zelfstandig team van zowel senior als medior collega’s, die een  passie hebben voor franchise en ondernemerschap. 
 • De mogelijkheid om snel door te groeien naar een contract voor onbepaald tijd. 
 • Een goede pensioenregeling
 • Reiskosten vergoeding of een trajectkaart van de NS.  
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. 
 • Hybride werkmogelijkheden; tot 40 procent van de tijd wordt er thuis gewerkt. 
 • Laptop van de zaak. 
 • Tal van leuke bedrijfsuitjes en workshops bij en met onze klanten. 
 • Wekelijks een donderdag- of vrijdagmiddagborrel. 
 • We houden elkaar scherp via de maandelijkse business boost. Hierbij staat één onderwerp centraal, waarover we met elkaar sparren en brainstormen. Zo worden we elke dag een stukje beter.  
 • Een prettig informeel en no-nonsense werkklimaat, waarbij er hard wordt gewerkt maar er wordt ook veel gelachen. Ook handig; ons kantoor is op 15 minuten loopafstand gelegen van het centraal station van Hilversum. Mocht je met de auto willen komen dan kan je parkeren op ons eigen parkeerterrein.  

Solliciteren 

Enthousiast? Solliciteer vandaag nog via het insturen van onderstaand contactformulier. 

Meer info? Ook dat kan. Voor informatie over de sollicitatieprocedure en de eerste kennismaking, kan je het beste schakelen met Herma van Hienen, Recruitment consultant via 035-5485932 of per mail herma@koelewijn.nl  

Na jouw sollicitatie:  

 • Ontvang je meteen een persoonlijke bevestiging van ontvangst in jouw mailbox. 
 • Binnen 2 werkdagen neemt onze Recruiter Herma van Hienen contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek. 
 • Iedereen enthousiast? Dan plannen we een persoonlijke afspraak op ons kantoor, samen met onze directeur Joost Bos en één van jouw directe collega’s. 
 • Nog steeds enthousiast? Dan plannen we snel een vervolgafspraak met allebei onze directeuren Joost Bos en Pieter Koelewijn en loop je een ochtend mee op de consultancy afdeling. 
 • We kiezen in het bedrijf voor korte lijnen, een afspraak inplannen doen we snel en in samenspraak met jou.