Franchise coaching

Franchise start-up coaching

Het succes van de uitrol van uw franchiseformule wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de uitvoering van de samenwerking in de praktijk

Na maanden voorbereiding is uw franchiseorganisatie een feit! Het franchise business plan, het franchise exploitatie model, het franchisehandboek en de franchiseovereenkomsten zijn ontwikkeld en u bent klaar voor de daadwerkelijke uitrol van de formule. De succesvolle groei van uw franchiseformule wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de uitvoering van de samenwerking in de praktijk. Spannend, want er gaat veel op u af komen. Franchising is niet alleen uw formule in licentie afgeven aan uw franchisenemers. Het is veel meer dan dat. U gaat een hele andere rol in uw bedrijf aannemen. Namelijk de rol van franchisegever. Dit betekent dat u naast uw reguliere klanten, de consumenten of bedrijven, uw franchisenemers de belangrijkste klantengroep gaat worden. Uw franchisenemers hebben doorlopend uw begeleiding en coaching nodig. Als franchisegever kost dit u vaak meer tijd bij de start (en wanneer er veranderingen binnen de franchiseformule doorgevoerd worden) dan op andere momenten. Echter ook op andere momenten is het waardevol om uw franchisenemers proactief te helpen nog succesvoller te worden. Als uw franchisenemers steeds succesvol worden, wordt u dat immers ook! We ondersteunen u hier bij met onze franchise start-up coaching.

Realiseer maximaal resultaat en vermijd de valkuilen

Als startende franchisegever weet u wellicht niet alle ins en outs van franchise. Wat mag wel en wat mag niet in een franchiserelatie? Wanneer voldoet u aan uw zorgplicht en wanneer gaat u juist te veel op de stoel van de franchisenemer zitten waardoor u aansprakelijk gesteld kunt worden? Als franchisegever wilt u toewerken naar een optimaal resultaat in de franchiseketen en tegelijkertijd voorkomen dat uw beloften of uitspraken later tegen u kunnen gaan werken. Wij helpen u de valkuilen te vermijden. Mede door onze jarenlange ervaring weten wij enerzijds waar de kansen liggen, en anderzijds waar u alert op moet zijn.

Franchise start-up coaching die u en uw franchiseformule verder helpt

Wij staan u vanaf het begin bij met raad en daad met onze franchise start-up coaching. De focus ligt op het overbrengen van kennis en kunde, zodat u en uw betrokken medewerkers binnen uw centrale organisatie klaargestoomd en ondersteund worden voor het realiseren van succesvolle groei via franchising.

Onze ondersteuning kan onder meer betreffen:

 • Het praktisch ondersteunen bij de coaching van franchisenemers
 • Het inrichten van processen en procedures van de organisatie
 • Hulp bij de leverancierskeuze
 • Ontwikkelen van de interne benchmarking
 • De inrichting van het interne communicatieplatform
 • De realisatie van de marketing en promotionele activiteiten
 • Het ondersteunen van het franchiseoverleg
 • Het inrichten van een franchiseraad
 • De doorontwikkeling van de formule
 • Ondersteunen bij de internationale expansie
 • Het trainen van franchisenemers om op resultaat te sturen
 • En nog veel meer…

Vanuit onze rol kijken we continue waar u met uw franchiseorganisatie staat en helpen we u om te bepalen wat de volgende stap is om verdere organische en/of strategische groei te realiseren. Zo dragen wij concreet bij aan uw succes!