Master-franchisenemer worden

Master-franchisenemer worden

Als master-franchisenemer neem je voor een internationaal succesvol concept in Nederland de rol van franchisegever op jou

Veel buitenlandse concepten breiden internationaal uit via Master-franchising. Master-franchisenemer worden betekend dat je de rechten voor het exploiteren van het concept in een gebied (bijvoorbeeld Nederland) verwerft, en daar zelf ook weer franchisenemers mag aansluiten.

Feitelijk is de master-franchisenemer een extra ‘managementlaag’ tussen de franchisegever en franchisenemer in. Als master-franchisenemer krijgt je hiervoor dan ook een groot deel van de franchisevergoedingen die de franchisenemers betalen.

Master-franchising bestaat in iedere branche

In iedere branche zijn formules via master-franchising in Nederland actief. In de horecasector onder andere Domino’s Pizza en TGI Fridays. In de dienstverlening bijvoorbeeld Anytime Fitness en iBinder. Zie bijvoorbeeld ook de huidige formules die concreet naar een master-franchisenemer op zoek zijn op franchiseplus.nl.

Eisen aan master-franchisenemers

Aan master-franchisenemers worden in de regel hogere eisen gesteld, zowel qua kennis en ervaring als qua investeringen, dan aan een reguliere franchisenemer. Dit omdat de master-franchisenemer het succes van een concept in een groot gebied (zoals heel Nederland) bepaald en omdat de contractduur in de regel langer is dan een reguliere franchiseovereenkomst.

Voordelen van master-franchising

Master-franchising heeft een aantal voordelen die het zeer de moeite waard maken:

  • Als master-franchisenemer heb je meer mogelijkheden om een aanzienlijke, succesvolle organisatie op te bouwen. Jouw succes is immers niet afhankelijk van een enkele locatie, maar je realiseert juist risicospreiding met inkomsten uit meerdere vestigingen in het gehele gebied (bijvoorbeeld heel Nederland). Het concept heeft zich in het buitenland al bewezen en alle kinderziektes zijn er al uit, omdat de organisatie al langer bestaat. Het enige wat nog plaats moet vinden zijn eventuele aanpassingen aan de Nederlandse omstandigheden en cultuur.
  • Niet zelden is het zelfs een merknaam die in Nederland al enige bekendheid geniet.
  • Veel van de doorontwikkeling van het concept gebeurt door de franchisegever. De overheadkosten zijn dus lager voor de master-franchisenemers.
  • De franchisegever zal je ook op veel onderdelen van de bedrijfsvoering kunnen ondersteunen, waardoor je niet alleen voor staat.

Hoe wij jou kunnen helpen

Deze voordelen betekenen dat het verwerven van een master-franchise licentie als master-franchisenemer zeer aantrekkelijk kan zijn. Wij bemiddelen tussen buitenlandse formules die naar Nederland willen komen en Nederlandse ondernemers die een master-licentie willen verwerven. Als je een beeld heeft van waar je naar op zoek bent kunnen we via ons internationale netwerk ook eenvoudig concreet een passende formule voor je zoeken. Heeft dit jouw interesse gewekt? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.