Scienta

Maak van je franchisehandboek een levendig document, samen met Scienta

Franchisehandboek

Een goed franchisehandboek is onmisbaar voor franchiseorganisaties. Van huisstijlbeheer tot personeelsmanagement en van inkoop tot promotie: een franchisehandboek biedt houvast, geeft duidelijkheid en ontzorgt het management. Tenminste, als het franchisehandboek actueel, vindbaar en bruikbaar is. En dat wil nog wel eens een probleem zijn. Gelukkig biedt Scienta, software voor handboeken, uitkomst.

Schilderij in de kelder

Franchiseorganisaties investeren veel tijd en moeite in het opstellen van een handboek. Als deze klaar is, wordt er toch vaak gekozen om het handboek te bewaren op een interne schijf of zelfs op papier.

Het gevolg is dat je nóg meer tijd en energie kwijt bent met het handmatig updaten, zoeken en beheren van alle documenten. Dat frustreert niet alleen jou als franchisegever, jouw franchisenemers zullen op deze manier het handboek minder snel raadplegen. Gevolg: een ongebruikt handboek en veel verspilde moeite.

Vergelijk het met het ophangen van een mooi schilderij in de kelder: het schilderij mag dan nog zo mooi zijn, er is niemand die het ziet.

Het is dus zonde om energie en tijd te investeren in een handboek als franchisenemers het niet altijd bij de hand hebben. Met Scienta voorkom je dat jouw franchisehandboek onder in de la verdwijnt. Scienta is gespecialiseerde software voor kennisdeling: van praktische werkinstructies en de laatste bedrijfsnieuwtjes tot aan procesbeschrijvingen en interne formulieren.

Samen slimmer met Scienta

De visie van Scienta is dat dat organisaties succesvoller zijn als mensen met elkaar in contact staan. Mensen zijn gelukkiger, werken productiever en komen tot betere oplossingen als ze toegang hebben tot kennis, kunde en ervaringen vanuit de gehele organisatie. Iedereen in de organisatie draagt hier aan bij.

Zeker bij franchiseorganisaties is dit belangrijk. Voor franchiseorganisaties is het belangrijk dat franchisenemers op de hoogte zijn van de laatste afspraken en werkwijzen. Met Scienta wordt er één centrale plek gecreëerd waar iedereen alle belangrijke processen, documenten en formulieren snel kan vinden. Door middel van handige widgets, de krachtige zoekfunctie en verschillende tag-mogelijkheden weet iedereen binnen de franchiseorganisatie altijd snel de juiste informatie te vinden.

Scienta als startpagina van jouw franchiseorganisatie

Ongeacht de grootte van jouw franchiseorganisatie, in welke sector je opereert, of je net gestart bent als franchiseorganisatie of al jaren succesvol onderneemt: als je jouw franchisehandboek naar het volgende niveau wil tillen, is Scienta de oplossing.

Inmiddels maken tientallen franchiseorganisatie, groot en klein, gebruik van Scienta voor het beheren van hun franchisehandboek. Meer weten over hoe Scienta inzetten? Of ben je benieuwd of Scienta iets voor jou kan zijn? Vraag dan vrijblijvend een demo aan via onderstaand formulier.