Masterclass Business Intelligence

Masterclass business intelligence: in franchise onmisbaar

Waarom is automatisering zo belangrijk in een franchiseorganisatie?

Het gebruik van automatisering in het besturen van bedrijven en organisaties is tegenwoordig niet alleen aan te raden, het is een must. Het kan in elk aspect van een bedrijf worden geïmplementeerd; van marketing en verkoop tot projectbeheer en product creatie. En bij franchising kan automatisering, indien effectief gebruikt, het belangrijkste ingrediënt zijn om de hele operatie te laten bloeien. Om de organisatie te laten bloeien, is business intelligence tegenwoordig onmisbaar. We leggen het graag uit in onze masterclass business intelligence in franchise!

Automatisering in franchise

De effectiviteit van een franchiseorganisatie is gebaseerd op het feit dat de franchisegever een werkend businessmodel heeft ontwikkeld en dit nu aan anderen verkoopt: niet alleen de naam, producten of geheimen van het assortiment/de dienstverlening, maar ook bepaalde bedrijfsprocessen. Zonder automatisering zal het monitoren van de naleving van deze processen door alle franchisenemers zeer tijdrovend zijn.

Het automatiseren van routinetaken kan het aantal mensen dat nodig is om een service te voltooien en een franchiseorganisatie te beheren aanzienlijk verminderen. Door essentiële maar repetitieve en alledaagse taken zoals facturering, planning, online betalingen enz. te automatiseren, kunnen werknemers hun tijd en expertise gebruiken voor belangrijkere aspecten zoals het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Het geeft franchisenemers ook de kans om hun bedrijfsproces te verbeteren en na te denken over gebieden voor verfijning en innovatie.

Bij het gebruik van de juiste tools voor procesautomatisering kunnen franchiseorganisaties profiteren van processen die betrekking hebben op:

  • Marketing en verkoop, voor functies zoals e-mail, social media, rapportage en tracking om de inspanningen te optimaliseren
  • IT, zoals geautomatiseerde onderhouds- en statusrapporten en een ticketingsysteem
  • Administratieve taken, zoals boekhoudingsystemen en financiële dashboards
  • Logistiek, een bedrijf dat vaak ondersteuning zoekt bij het routeren, labelen, bestellen en volgen van zendingen
  • Human resources voor onboarding van medewerkers, secundaire arbeidsvoorwaarden en salarisverwerking
  • Franchisemanagement zoals een contractmanagement systeem en een franchisenemersdossier

Business Intelligence in franchise

Hoe kan je een franchisenemer goed begeleiden als ze zich in een andere stad of zelfs in een ander land kunnen bevinden? Wat te doen om snel gegevens van alle franchisenemers te ontvangen, als het er tientallen of honderden zijn? Dankzij automatisering kan een franchisegever eenvoudig het hele proces van service en beheer vanuit alle hoeken volgen en dus resultaten meten. Dit helpt om het grote geheel te zien en weloverwogen prognoses en beslissingen te nemen voor de optimalisatie van de franchiseorganisatie.

Echter is het vaak lastig om franchisenemers met elkaar te vergelijken. We adviseren onze klanten daarom altijd om een uniform grootboekschema aan te houden voor de franchisenemers. Hierdoor is het makkelijker om de uitkomsten te vergelijken en hen te ondersteunen waar nodig.

Uiteindelijk is Business Intelligence in franchise dé oplossing om de franchiseorganisatie goed aan te sturen en door te ontwikkelen. In één enkel dashboard kunt u gegevens verzamelen over alle belangrijke statistieken, deze statistieken monitoren en waarschuwingen instellen wanneer een prestatie indicator niet wordt gehaald of overschreden. Volg indicatoren online, neem weloverwogen beslissingen op basis van analyses en voer de nodige aanpassingen op tijd uit.

Masterclass Business Intelligence, word master in franchise!

Met behulp van automatisering maakt u het leven van uw franchisenemer gemakkelijker, geeft u ze meer tijd om hun bedrijf te ontwikkelen en verbetert u de kwaliteit van de dienstverlening. Wat op zijn beurt de ontwikkeling van het netwerk als geheel zal beïnvloeden. Ook houdt u meer tijd over voor het door ontwikkelen van de franchiseorganisatie. Door middel van onze Masterclass Business Intelligence in franchise helpen we u graag op weg.