Franchisenemer worden

Voor franchisenemers

Voor het toetreden, runnen en verkopen van een franchiseonderneming

U heeft de beslissing voor uzelf genomen om franchisenemer te worden. Voordelen hiervan zijn dat u als franchisenemer minder risico loopt dan als een zelfstandige starter, aangezien de franchiseformule zich al heeft bewezen. Franchising combineert het beste uit twee werelden. Het combineert de voordelen van het kleinschalig ondernemen met de voordelen van het grootschalige bedrijf. Uw ondernemerschap komt bijvoorbeeld tot uitdrukking in goed personeelsmanagement, de dagelijkse bedrijfsvoering en lokale marketing.

Als franchisenemer krijgt u, in de meeste gevallen, een franchiseovereenkomst met een looptijd van 5 jaar. Hierdoor is het belangrijk om van tevoren goed uit te zoeken of de franchiseformule van uw voorkeur bij u past. Na het besluit franchisenemer te worden bij een formule, gaat ook het juridische proces lopen. Dit kan best lastig zijn, zeker als u hier geen ervaring mee heeft. Vandaar dat Koelewijn & Partners franchisenemers regelmatig ondersteunt door het controleren van het franchisecontract, waarna een gepast advies kan worden gegeven. In het geval u het ambieert om master-franchisenemer te worden, kunnen wij u ook hierin adviseren en ondersteunen. Dit doen wij vanuit de ervaring in het masterfranchisemodel en de opgebouwde internationale ervaringen.

Ook als u al geruime tijd franchisenemer bent, kan Koelewijn & Partners u helpen. Bijvoorbeeld bij het oprichten of ondersteunen van de franchisevereniging, maar ook wanneer de samenwerking tussen franchisegever en franchisenemer(s) niet meer werkt naar behoren.  

Wanneer u beslist uw onderneming te verkopen kunnen er diverse zaken op uw afkomen, waar u geen ervaring mee heeft. Denk aan de waardebepaling, wat is uw onderneming waard? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is en waarbij professionele hulp zeker vereist is. Om er zeker van te zijn dat u uw franchiseonderneming voor de juist prijs verkoopt en het proces van verkoop soepel verloopt, dient u juist geadviseerd te worden voor en tijdens de verkoop. Koelewijn & Partners kan u hiermee helpen en biedt ondersteuning op maat, zodat u met een goed gevoel u bedrijf verkoopt.

Kortom, Koelewijn & Partners kan door inmiddels jarenlange ervaring u als franchisenemer op alle gewenste vlakken voorzien van advies en ondersteuning.

Franchise contract check

Wilt u er zeker van zijn dat u een goed en eerlijk franchise contract ondertekend? Laat deze dan controleren door Koelewijn & Partners!

Franchise contract check
Franchise contract check

Franchisevereniging oprichten

Elke franchisenemer heeft het recht om zich te verenigen in Nederland. We helpen u graag bij het oprichten van een franchisevereniging. 

Franchisevereniging oprichten
Franchisevereniging oprichten

Ondersteunen franchisevereniging

Op zoek naar een onafhankelijk adviseur of voorzitter van uw franchisevereniging? 

Ondersteunen franchisevereniging
Ondersteunen franchisevereniging

Mediation

Schakel Koelewijn & Partners in, zodat u de stap naar de rechter overslaat!

Mediation
Mediation

Franchisevestiging verkopen

Als u uw onderneming wilt verkopen, krijgt u te maken met fiscaal-juridische aspecten, het vinden van een geschikte koper, de waardebepaling, emotionele- en familiekwesties en uw (financiële) toekomst. We ondersteunen u hierin graag als adviseur.

Franchisevestiging verkopen
Franchisevestiging verkopen

Financiering verkrijgen

Laat u begeleiden bij uw franchise financieringsaanvraag voor een hogere kans van slagen!

Financiering verkrijgen
Financiering verkrijgen

Master-franchisenemer worden

Wilt u master-franchisenemer worden? We ondersteunen u hierin graag!

Master-franchisenemer worden
Master-franchisenemer worden