Franchise coaching op maat

Franchise coaching op maat

Op zoek naar een frisse en positief-kritische blik van buitenaf?

Uw franchiseorganisatie is opgestart en u heeft meerdere franchisenemers aangesloten. De succesvolle groei van uw franchiseformule wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de uitvoering van de samenwerking in de praktijk. Franchising is niet alleen uw formule in licentie afgeven aan uw franchisenemers. Het is veel meer dan dat. Uw franchisenemers hebben doorlopend uw begeleiding en coaching nodig. Zij zijn naast uw reguliere klanten, uw belangrijkste klantengroep. Als franchisegever kost dit u vaak meer tijd bij de start (en wanneer er veranderingen binnen de franchiseformule doorgevoerd worden) dan op andere momenten. Echter ook op andere momenten is het waardevol om uw franchisenemers proactief te helpen nog succesvoller te worden. Als uw franchisenemers steeds succesvol worden, wordt u dat immers ook!

U hebt echter het gevoel dat er nog veel meer uit de franchiseformule te halen is. Snellere groei, beter rendement, soepelere processen, maar u weet niet waar u moet beginnen om het snelst het meeste resultaat te creëren. Wij kunnen u hierin bijstaan via franchise coaching voor u als franchisegever of voor uw franchisemanagement. Zo dragen we concreet bij aan het verbeteren van de operatie en het rendement en/of het versnellen van de groei.

Het is gemakkelijk om afgeleid te raken van de kern als franchisegever: Franchisenemers ondersteunen, de franchiseformule door ontwikkelen en nieuwe franchisenemers aantrekken. Met name als ondernemer. Als ondernemer kent u de operatie immers door en door en voelen de andere operationele zaken immers ook als belangrijk. Toch is het belangrijk om uzelf als franchisegever uit de onderneming te werken om niet meer in de zaak te werken, maar aan de zaak te kunnen werken. Doet u dit niet, dan heeft u minder tijd voor de kerntaken, wat direct impact heeft op het succes van de franchiseformule.

Franchise coaching die u en uw franchiseformule verder helpt

Dit betekent dat u structuur moet aanbrengen in uw franchiseorganisatie. Denk hierbij onder andere aan het structureel onderhouden van franchisenemersdossiers, interne benchmarking, het delen van relevant nieuws of kennis, het nakomen van beloften richting franchisenemers, het ondersteunen en begeleiden van uw franchisenemers en het opvolgen van kandidaat-franchisenemers. Door verschillende analyses van uw franchiseorganisatie, u als franchisegever en (indien van toepassing) uw franchisemanagement uit te voeren, bepalen we een concreet plan van aanpak voor de franchise coaching. Samen gaan we vervolgens een tijdsplanning maken voor de actiepunten en bespreken door wie deze worden opgepakt. Zo gaan we gezamenlijk aan de slag om te zorgen dat uw franchiseorganisatie sterker en succesvoller wordt.

Onze ondersteuning kan onder meer betreffen:

 • Het praktisch ondersteunen bij de coaching van franchisenemers
 • Het inrichten van processen en procedures van de organisatie
 • Hulp bij de leverancierskeuze
 • Ontwikkelen van de interne benchmarking
 • De inrichting van het interne communicatieplatform
 • De realisatie van de marketing en promotionele activiteiten
 • Het ondersteunen van het franchiseoverleg
 • Het inrichten van een franchiseraad
 • De doorontwikkeling van de formule
 • Ondersteunen bij de internationale expansie
 • Het trainen van franchisenemers om op resultaat te sturen
 • En nog veel meer…

Naast deze gestructureerde aanpak met meetbaar resultaat ondersteunen we u en uw formule op een proactieve manier met raad en, indien gewenst, met daad. U hebt de beschikking over een 'hulplijn' met de brede kennis van alle medewerkers die bij Koelewijn & Partners en FranchisePlus werkzaam zijn. Kortom, wij helpen u graag met alle franchise, maar ook zeker strategische en operationele vraagstukken om het resultaat van uw organisatie verder te verbeteren! Dit is de waarde van franchise coaching voor u of uw franchisemanagement.