Franchise coaching op maat

Franchise coaching op maat

Op zoek naar een frisse en positief-kritische blik van buitenaf?

Jouw franchiseorganisatie is opgestart en je hebt meerdere franchisenemers aangesloten. De succesvolle groei van jouw franchiseformule wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de uitvoering van de samenwerking in de praktijk. Franchising is niet alleen jouw formule in licentie afgeven aan jouw franchisenemers. Het is veel meer dan dat. Jouw franchisenemers hebben doorlopend jouw begeleiding en coaching nodig. Zij zijn naast jouw reguliere klanten, jouw belangrijkste klantengroep. Als franchisegever kost dit je vaak meer tijd bij de start (en wanneer er veranderingen binnen de franchiseformule doorgevoerd worden) dan op andere momenten. Echter ook op andere momenten is het waardevol om jouw franchisenemers proactief te helpen nog succesvoller te worden. Als jouw franchisenemers steeds succesvol worden, word je dat immers ook!

Je hebt echter het gevoel dat er nog veel meer uit de franchiseformule te halen is. Snellere groei, beter rendement, soepelere processen, maar je weet niet waar je moet beginnen om het snelst het meeste resultaat te creëren. Wij kunnen je hierin bijstaan via franchise coaching voor je als franchisegever of voor jouw franchisemanagement. Zo dragen we concreet bij aan het verbeteren van de operatie en het rendement en/of het versnellen van de groei.

Het is gemakkelijk om afgeleid te raken van de kern als franchisegever: Franchisenemers ondersteunen, de franchiseformule door ontwikkelen en nieuwe franchisenemers aantrekken. Met name als ondernemer. Als ondernemer kent je de operatie immers door en door en voelen de andere operationele zaken immers ook als belangrijk. Toch is het belangrijk om jijzelf als franchisegever uit de onderneming te werken om niet meer in de zaak te werken, maar aan de zaak te kunnen werken. Doet je dit niet, dan heb je minder tijd voor de kerntaken, wat direct impact heeft op het succes van de franchiseformule.

Franchise coaching die jouw franchiseformule verder helpt

Dit betekent dat je structuur moet aanbrengen in jouw franchiseorganisatie. Denk hierbij onder andere aan het structureel onderhouden van franchisenemersdossiers, interne benchmarking, het delen van relevant nieuws of kennis, het nakomen van beloften richting franchisenemers, het ondersteunen en begeleiden van jouw franchisenemers en het opvolgen van kandidaat-franchisenemers. Door verschillende analyses van jouw franchiseorganisatie, je  als franchisegever en (indien van toepassing) jouw franchisemanagement uit te voeren, bepalen we een concreet plan van aanpak voor de franchise coaching. Samen gaan we vervolgens een tijdsplanning maken voor de actiepunten en bespreken door wie deze worden opgepakt. Zo gaan we gezamenlijk aan de slag om te zorgen dat jouw franchiseorganisatie sterker en succesvoller wordt.

Onze ondersteuning kan onder meer betreffen:

 • Het praktisch ondersteunen bij de coaching van franchisenemers
 • Het inrichten van processen en procedures van de organisatie
 • Hulp bij de leverancierskeuze
 • Ontwikkelen van de interne benchmarking
 • De inrichting van het interne communicatieplatform
 • De realisatie van de marketing en promotionele activiteiten
 • Het ondersteunen van het franchiseoverleg
 • Het inrichten van een franchiseraad
 • De doorontwikkeling van de formule
 • Ondersteunen bij de internationale expansie
 • Het trainen van franchisenemers om op resultaat te sturen
 • En nog veel meer…

Naast deze gestructureerde aanpak met meetbaar resultaat ondersteunen we jou en jouw formule op een proactieve manier met raad en, indien gewenst, met daad. Je hebt de beschikking over een 'hulplijn' met de brede kennis van alle medewerkers die bij Koelewijn & Partners en FranchisePlus werkzaam zijn. Kortom, wij helpen je graag met alle franchise, maar ook zeker strategische en operationele vraagstukken om het resultaat van jouw organisatie verder te verbeteren! Dit is de waarde van franchise coaching voor jouw franchisemanagement.