Franchise financiering

Succesvol uw aanvraag voor franchise financiering indienen

Laat Koelewijn & Partners u begeleiden bij uw franchise financieringsaanvraag voor een hogere kans van slagen!

Als (franchise)ondernemer gaan de kosten voor de baten uit. Franchisenemer worden brengt investeringen en kosten met zich mee, naast de verwachte omzet. Bij de investering kunt u denken aan de entreevergoeding die u aan de franchisegever moet betalen om u aan te kunnen sluiten bij de franchiseformule. Daarnaast krijgt u te maken met initiële investeringen zoals bijvoorbeeld de aankoop van inventaris en kosten voor de verbouwing van uw pand. Waar veel ondernemers geen rekening mee houden is dat u ook een bedrag moet reserveren als werkkapitaal. In de eerste maanden is vaak het geval dat u meer kosten dan inkomsten heeft terwijl u nieuwe klanten aantrekt. Dit werkkapitaal heeft u nodig om de eerste maanden te overbruggen.

Franchise financiering al overwogen?

Wellicht kunt u (een deel van) deze investering betalen met uw eigen vermogen of met een achtergestelde lening van familie of vrienden. Mocht dit niet voldoende toereikend zijn, dan bent u genoodzaakt om de rest te financieren via een derde partij. Stelregel is dat u 20% van de kredietbehoefte zelf in moet brengen in de vorm van eigen vermogen. Koelewijn & Partners heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van franchise financiering aanvragen voor uiteenlopende franchiseformules. We zijn u daarom graag van dienst!

Het proces van de aanvraag voor franchise financiering

Gezamenlijk bepalen wij wat de beste strategie is om de kans op volledige financiering zo groot mogelijk te laten zijn.

Wat u van de franchise financiering aanvraag kunt verwachten:

 • Persoonlijk intakegesprek met toelichting over het traject
 • Coaching bij het verfijnen van het businessplan
 • Coaching bij het verfijnen van de financiële prognoses
 • Actief meedenken over de beste financieringsvormen om aan de financieringsbehoefte te voldoen
 • Een check van uw BKR-status
 • Coachen bij het organiseren van alle benodigdheden (KvK-registratie, I.B.aangifte, kopie legitimatiebewijs, et cetera).
 • Ondersteuning bij het schrijven van de pitch voor het crowdfundplatform (indien van toepassing).
 • Indienen van de aanvraag richting het platform en contact onderhouden met de relevante kredietbeoordelaar.

Onze partners

Wij hebben goede contacten met alle grote banken en werken samen met professionele crowdfundplatformen zoals Geldvoorelkaar.nl en Capital Circle. Deze crowdfundplatformen bieden diverse typen leningen aan afhankelijk van uw financieringsbehoefte:

 • lineaire leningen
 • annuïtaire leningen
 • groeileningen

Tevens zijn er mogelijkheden voor overbruggingskredieten, bijvoorbeeld voor een tijdelijke extra investering in voorraad.

Looptijden variëren van 6 maanden tot 10 jaar en financieringsbedragen variëren van enkele duizenden euro’s tot meer dan een miljoen. Dit maakt crowdfunding en microfinanciering zeer flexibel inzetbaar op een manier die bij uw onderneming of ondernemingsplan past.

Door Koelewijn & Partners is het proces om franchise financiering te realiseren voor een onderneming, toegespitst op de franchisesamenwerking. Koelewijn & Partners kan, door de intensieve samenwerkingen, projecten goedkoper laten financieren dan wanneer deze zelfstandig aan platformen aangeboden worden. Daarnaast zorgen onze diensten ervoor dat alle partijen ontzorgt worden en de kans van slagen van uw financieringscampagne zo hoog mogelijk is.

Uw franchise financieringsmogelijkheden verkennen?

Vul onderstaand formulier in en wij bespreken telefonisch kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden. Hierbij beoordelen wij tevens kosteloos en vrijblijvend uw BKR-status.